thumbnail

Вперше в історії ДЕЦ підписано угоду з FDA

Вперше в історії Державного експертного центру МОЗ України підписано угоду з U.S. Food and Drug Administration (FDA, Управління контролю за якістю харчових продуктів та ліків США).

Знакова подія відбулася під час робочого візиту директора Центру Михайла Бабенка в складі делегації МОЗ України до FDA.

Угоду про уповноваження та зобов’язання конфіденційності між ДЕЦ та FDA підписали Михайло Бабенко та заступник комісара FDA з питань глобальної політики та стратегії Марк Абду (Mark Abdoo).

“Це перша подібна угода в історії Центру і, я сподіваюся – перший крок до майбутньої тривалої взаємовигідної співпраці”, – наголосив у ході підписання Михайло Бабенко. Він подякував FDA за готовність розпочати новий етап у взаємовідносинах національних регуляторів двох країн.

За словами Михайла Бабенка, ДП “Державний експертний центр МОЗ України” останніми роками активно розвиває взаємодію з міжнародними організаціями та національними регуляторними органами у сфері обігу лікарських засобів за різними напрямками. Саме завдяки цьому, незважаючи на виклики війни, створено надійний фундамент для подальшого зростання та розвитку Центру і фармацевтичної галузі України в цілому.

Співпраця з FDA стане черговим важливим етапом інтеграції з міжнародною практикою в сфері регулювання лікарських засобів.

“Я впевнений, що підписання Угоди стане початком двостороннього діалогу, обміну ідеями та ініціативами заради спільної мети – підвищити доступність та якість медичної допомоги для кожного громадянина нашої країни і світу в цілому”, – сказав Михайло Бабенко.

Делегація висловлює подяку проєкту SAFEMed/USAID за всебічну підтримку та сприяння в організації візиту до FDA.

thumbnail