thumbnail

В «Фактах» вийшов сюжет, в підготовці якого взяли участь фахівці ДЕЦ.


Як ми вже повідомляли раніше, Центр долучився до створення сюжету для новин телеканалу ICTV, присвяченого темі безпеки вакцин проти Covid-19.

  1. Ми з нетерпінням чекали його появи, адже розуміли, що будемо не єдиними експертами, чия думка пролунає в ефірі. Днями сюжет вийшов у вечірньому випуску «Фактів» (ICTV). Ділимося враженнями за результатами перегляду та аналізу.
  2. Інформування громадськості та оприлюднення результатів моніторингу за безпекою вакцин продовжуємо. Питання безпеки вакцин хвилює багатьох.
  3. Центр зацікавлений отримувати максимально точну інформацію про всі випадки НППІ, які можуть виникнути після щеплення. Тому суспільний запит – Що робити звичайному українцеві, якщо після щеплення виникли НППІ? Куди йти? – ми відчули раніше, ніж він пролунав в ефірі, і вже маємо відповідь:
  • Виявлення та управління ризиками, пов’язаними із застосуванням вакцини, залежить від своєчасного надання інформації про НППІ.
  • Про будь-які НППІ, у 30-денний термін після отримання щеплення, необхідно повідомити до Центру через Автоматизовану інформаційну систему з фармаконагляду, що знаходиться за посиланням https://aisf.dec.gov.ua.
  • Саме з метою допомогти українцям повідомляти про всі випадки НППІ ми створили і впровадили АІСФ чат-бот, який працює 24/7 в месенджері Telegram: https://t.me/aisf_dec_bot

Дякуємо журналістам «Фактів» за професійне і неупереджене висвітлення теми вакцинації проти Covid-19 та ролі ДЕЦ в здійсненні фармаконагляду.

thumbnail