thumbnail

У Центрі відбувся семінар з безпеки застосування лікарських засобів: моніторинг, менеджмент, комунікація

У Центрі відбувся семінар з безпеки застосування лікарських засобів – другий із серії тем з питань  фармаконагляду відповідно до Програми навчальних заходів ДЕЦ. Організатор заходу – Агенція методологічної та науково-практичної роботи Центру.

До участі долучилося близько 20 учасників – фахівців та менеджерів провідних фармацевтичних компаній, що опікуються питаннями фармаконагляду.

Семінар було присвячено спеціальним питанням щодо управління інформацією з безпеки застосування лікарських засобів, а саме:

  • основним вимогам до моніторингу інформації з безпеки застосування ЛЗ заявником;
  • моніторингу та менеджменту інформації з безпеки, що міститься на сайтах суворих регуляторних органів;
  • процесу комунікації з питань безпеки в рамках регуляторної системи України.

З презентаціями та доповідями з означених питань виступили фахівці Відділу моніторингу та менеджменту інформації з безпеки та оцінки періодично оновлюваних звітів з безпеки Департаменту фармаконагляду ДЕЦ – керівник Відділу Марина Льоринець та експерт Відділу Вікторія Толокевич.

Як відомо, саме ДЕЦ є уповноваженим органом щодо здійснення нагляду за безпекою ЛЗ, дозволених до медичного застосування в Україні, та надає  рекомендації щодо заходів із їх безпечного та ефективного застосування шляхом координації процесів оцінки, розробки та впровадження вимог законодавства з фармаконагляду та їх моніторингу.

У процесі семінару спільно з доповідачами учасники обговорили найбільш актуальні теоретичні та практичні аспекти здійснення фармаконагляду, що відповідають сучасним науковим знанням: менеджменту, моніторингу, звітуванню, комунікації. Отримали відповіді на запитання, необхідні настанови та корисні рекомендації від фахівців Центру.

Вручаючи сертифікати, керівник Агенції методологічної та науково-практичної роботи Центру Олександр Гудзенко підкреслив важливість безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних кадрів, відзначив роль Центру як провайдера БПР у цьому напрямку та закликав присутніх долучатися і до наступних семінарів та тренінгів Центру.

З отриманням сертифікатів учасників семінару привітала також і директор Департаменту фармаконагляду ДЕЦ Тетяна Башкатова. Вона відзначила готовність до тісної співпраці із заявниками у напрямку фармаконагляду та надання з боку Центру усієї необхідної для ефективної взаємодії інформації. Закликала заповнити отримані під час навчання анкети-відгуки та вказати теми, які найбільше цікавлять, – це дасть змогу підготувати ще більше якісного та корисного контенту для подальших навчань.

thumbnail