thumbnail

У Центрі відбувся семінар для заявників, присвячений правилам подання регулярно оновлюваних звітів з безпеки лікарських засобів (РОЗБ)

23 жовтня у Центрі відбувся семінар для заявників, присвячений правилам подання регулярно оновлюваних звітів з безпеки лікарських засобів (РОЗБ). Це перший з цієї теми семінар у циклі офлайн-семінарів з фармаконагляду за організації Агенції методологічної та науково-практичної роботи ДЕЦ.

Захід детально висвітлював:

  • нормативно-правові вимоги до складання та подання РОЗБ;
  • відображення інформації щодо сигналів з безпеки у РОЗБ;
  • джерела та пошук інформації при їх підготовці;
  • найчастіші помилки при складанні РОЗБ та як їх уникати.

З презентаціями та практичними завданнями виступили фахівці відділу моніторингу та менеджменту інформації з безпеки та оцінки періодично оновлюваних звітів з безпеки Департаменту фармаконагляду Центру: Марина Льоринець,  Олена Хоромська, Юлія Федорець та Наталія Євтушенко.

Під час роботи з аудиторією вони звернули увагу на строки подання РОЗБ, розібрали конкретні приклади з практики оцінки співвідношення користь/ризик лікарського засобу, пройшлись детально по структурі звіту, правилах заповнення, відображенні конкретності та достовірності даних, обговорили проблемні моменти та надали відповіді на питання.

Головував заходом керівник Агенції методологічної та науково-практичної роботи Центру, доктор фармацевтичних наук, професор Олександр Гудзенко. Він нагадав, що центр є уповноваженим органом на здійснення фармаконагляду лікарських засобів та у допомогу заявникам на постійній основі проводить навчальні семінари з цього напряму, а також розпочинає проведення заходів безперервного професійного розвитку (БПР). Користуючись нагодою, запросив на перший семінар БПР, присвячений актуальним питанням фармаконагляду, що відбудеться 31 жовтня https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0NpYmpswaVxm8c6PJMEjMThZ3QDfdpvjfJUoQyVWE534Cmxch2ijTLDMwNQ4mpePLl&id=100064542465652

Усього до участі в семінарі долучилось 22 учасників. Усі вони отримали сертифікати про проходження навчання.

Будемо вдячні учасникам за відгуки та пропозиції про прослуханий курс, надіслати їх можна на адресу Агенції amsw@dec.gov.ua.

Чекаємо на наступних заходах!

thumbnail