thumbnail

Спільно з ДЕЦ відбувся вебінар МОЗ зі світовими фармацевтичними регуляторами

1 грудня керівництво МОЗ спільно з представниками Державного експертного центру Михайлом Бабенко, Костянтином Кузьменко і Оксаною Сахнюк взяли участь у вебінарі зі світовими фармацевтичними регуляторами – FDA та ЕMA. Ключові теми обговорення: міжнародна протидія Covid-19, розвиток партнерства та світові стандарти в розробці лікарських засобів.

Під час спілкування фахівці з FDA та EMA поділилися досвідом у розробці вакцин проти Covid-19, результатами клінічних досліджень, експертними порадами та ініціювали співпрацю у цьому напрямку.

Як зазначив Михайло Бабенко, незважаючи на те, що процес розробки вакцин – довготривалий, ДЕЦ робить і буде робити все можливе, щоб вони з’явилися в Україні якнайшвидше. «Для цього нами спільно з МОЗ оперативно впроваджено процедуру скорочення термінів з реєстрації лікарських засобів, які входять до протоколів лікування коронавірусної хвороби».

Що стосується відповідності української регуляторної бази світовим стандартам, представники FDA наголосили на вже досягнутому прогресі – її максимальному наближені до вимог реєстрації лікарських засобів. Завдяки цьому українські пацієнти можуть очікувати на безпечну та ефективну вакцину в межах програми COVAX за прискореною процедурою.

Сторони погодились, що сьогоднішню зустріч можна вважати початком плідної співпраці в напрямку прискореного доступу українців до вакцин проти Covid-19.

thumbnail