thumbnail

Розвиваємо євроінтеграційний курс – директор ДЕЦ Михайло Бабенко відвідав з робочим візитом Республіку Польща у складі команди МОЗ України та Держлікслужби

Директор Центру Михайло Бабенко відвідав з робочим візитом Республіку Польща у складі команди Міністерства охорони здоров’я України та Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками під головуванням заступниці Міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Марини Слободніченко.

Делегація з України провела тристоронню робочу зустріч з керівництвом та представниками Управління реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі (Urząd Rejestracji PL, WM i PB) та Агентства медичних виробів Швеції Läkemedelsverket.

У ході діалогу ознайомилися з регуляторними процедурами польського і шведського агентств: авторизацією лікарських засобів за національною процедурою Польщі, регулюванням клінічних випробувань згідно оновленого законодавства, інспектуванням клінічних випробувань. Торкнулися питань регулювання медичного канабісу в Польщі та Швеції.

Також зустрілися з представниками Головного фармацевтичного інспекторату Польщі. Ознайомилися з основними напрямками їх роботи та домовилися розвивати подальші партнерські відносини.

Взяли участь в урочистому підписанні Меморандумів про співпрацю між МОЗ України та Управлінням реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних препаратів Польщі, між МОЗ України та шведським Агентством медичних виробів.

Ця співпраця дозволить перейняти європейський досвід в регулюванні ринку лікарських засобів та медичних виробів та сприятиме реформаторським процесам фармгалузі України зі створення органу державного контролю. Основні напрями взаємодії включатимуть навчальні та експертні компоненти в фармацевтичній сфері, спільне використання передових практик та правових джерел у сфері реєстрації лікарських засобів, клінічних випробувань, регулюванні обігу медичних виробів та інші напрями.

thumbnail