thumbnail

Розвиток освітньої, наукової, експертної та дослідницької сфер: підписано Меморандум між ДЕЦ та Національним фармацевтичним університетом

Державний експертний центр МОЗ України (Центр) та Національний фармацевтичний університет (НФаУ) підписали меморандум про співпрацю, метою якого є розвиток співробітництва в освітній, науковій, науково-експертній та науково-дослідній сферах.

8 лютого 2023 року документ підписали директор Центру Михайло Бабенко та в.о. ректора НФаУ Алла Котвіцька, за участю заступників директора Центру Євгенїї Ішкової (Ткаченко) та Михайла Лобаса, а також керівника Агенції методологічної та науково-практичної роботи Центру Олександра Гудзенка.

У рамках меморандуму, серед іншого, запланована співпраця у напрямку підготовки фахівців за новими спеціалізаціями – фармаконагляд, оцінка медичних технологій (HTA, Health Technology Assessment) тощо.

Коментуючи підписання, директор ДЕЦ Михайло Бабенко зазначив, що угодою передбачена консолідація зусиль у напрямку підвищення кваліфікації кадрів у фармацевтичній галузі.

«На сьогодні є відчутна потреба у фахівцях зі спеціалізацією фармаконагляд та оцінка медичних технологій. Тому важливим є налагодження співпраці з вищими навчальними закладами задля якісної підготовки та забезпечення галузі професійними кадрами. Ми раді запропонувати таке співробітництво НФаУ – нашому давньому та надійному партнеру. Зі свого боку готові підтримати підготовку фахівців практикою у стінах Центру», – наголосив Михайло Бабенко.

За словами в.о. ректора НФаУ Алли Котвіцької, Національний фармацевтичний університет вже сьогодні готовий до того, щоб впровадити сплановану програму підготовки фахівців за напрямками роботи Державного експертного центру.

“У нас розроблені й опробовані освітні програми, які можуть забезпечити галузь відповідними фахівцями. Вивчаючи перелік заходів, які проводить Державний експертний центр МОЗ України в напрямку реєстрації лікарських засобів, розробки нових підходів до цієї процедури, ми можемо виступати як методичною, так і експертною частиною цих заходів”, – зазначила Алла Котвіцька.

За словами в.о. ректора НФаУ, на практиці це означатиме, що маючи базову фармацевтичну освіту, можна буде пройти шестимісячний курс підвищення кваліфікації й отримати посвідчення державного зразка за новими спеціалізаціями.

«Ми розробили вже освітні програми і тепер чекаємо на вступників», – сказала Алла Котвіцька.

Нагадуємо, що Націона‌льний фармацевтичний університет (НФаУ) — державний заклад вищої освіти, підпорядкований Міністерству охорони здоров’я України, розташований у Харкові

thumbnail