thumbnail

Регулювання ринку медичного канабісу: відбулася зустріч з ринком

Міністерство охорони здоров’я України за участі ДП “Державний експертний центр МОЗ України” та Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками провели інформаційну зустріч «Регулювання ринку медичного канабісу» з представниками бізнесу, аптечних мереж, дистриб’юторами.

 

Директорка Департаменту фармацевтичної діяльності Центру Світлана ОСАДЧЕНКО під час зустрічі акцентувала увагу на актуальності питання та підкреслила, що експерти Центру готові до проведення експертизи матеріалів з реєстрації рослинної субстанції канабісу, виробленої з конопель для медичних цілей, оскільки відповідно до закону України «Про лікарські засоби» діючі речовини (АФІ) віднесено до лікарських засобів.

 

З метою вдосконалення проведення експертизи матеріалів щодо АФІ, що подаються на державну реєстрацію, розроблено та подано до МОЗ проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення», що передбачає скорочення строку проведення експертизи матеріалів щодо АФІ, що подаються на реєстрацію, з 90 робочих днів до 30 робочих днів шляхом внесення змін до розділу VII Порядку № 426 зі змінами.

 

Проведенню експертизи, за бажанням заявника, передує надання Центром безкоштовних консультацій, – підкреслила С. Осадченко. Також вона зауважила про відкритість Центру щодо вирішення актуальних питань у сфері реєстрації лікарських засобів.

thumbnail
thumbnail
thumbnail