thumbnail

Представники Центру взяли участь в установчій зустрічі проєкту «Підтримка розвитку потенціалу та компетентності регуляторної мережі лікарських засобів ЄС» (IncreaseNET) у Словенії

Представники Центру взяли участь в установчій зустрічі проєкту «Підтримка розвитку потенціалу та компетентності регуляторної мережі лікарських засобів ЄС» (IncreaseNET), що відбулася 30-31 січня у м.Любляна (Словенія). Державний експертний центр МОЗ України є одним з 29 бенефіціарів у цьому проєкті.

У складі делегації Центру – заступник директора Центру з правових питань Анна Гусева, начальник відділу методологічної підтримки з питань якості Ольга Садовнича, головний бухгалтер Центру Світлана Гринь.

Під час установчої зустрічі керівники 8 напрямків роботи надали детальну інформацію щодо проєкту та відповіли на запитання учасників.

Проєкт IncreaseNET розрахований на 3 роки (підготовчі роботи тривали з початку 2023) та має на меті підвищення рівня експертного потенціалу агенцій з лікарських засобів ЄС та ЄЕС (Європейської економічної спільноти), а також України, шляхом обміну знаннями, співпраці, обміну експертним досвідом та оптимізації процесів.

Усі заходи в рамках проєкту здійснюватимуться у тісній співпраці з Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) та мережею керівників агенцій лікарських з лікарських засобів (HMA), а також ключовими групами: Прискорення клінічних випробувань в ЄС (ACT EU), Тренінговий центр ЄС (EU-NTC), Координаційна група з процедури взаємного визнання та децентралізованої процедури – для людини (CMDh) та Мережа інновацій ЄС (EU-IN).

Метою проєкту є обмін знаннями, ідеями та передовою практикою, що значно посилить мережу, а програма навчання стане корисною як для нових, так і для досвідчених регуляторних експертів, зокрема шляхом оптимізації наявних можливостей та підтримки інновацій.

Участь у проєкті надасть українським експертам унікальну можливість отримати практичний досвід із застосування європейських регуляторних процедур.

thumbnail