thumbnail

Особливості фармацевтичної розробки лікарських засобів як гарантія їх якості та безпеки – Центр провів семінар-тренінг для заявників та зацікавлених

Особливості фармацевтичної розробки лікарських засобів як гарантія їх якості та безпеки – Центр провів семінар-тренінг для заявників та зацікавлених.

До участі долучилися 19 учасників, що спеціалізуються на розробці та реєстрації лікарських засобів в Україні.

Тема семінару стосувалася актуальної тематики – фармацевтичної розробки лікарських засобів для забезпечення їх якості та безпеки. Адже пацієнти мають бути упевненими, що отримують якісні, безпечні та ефективні ліки.

Доповідачами на заході виступили досвідчені фахівці з питань якості ЛЗ Державного експертного центру – директор Департаменту фармацевтичної діяльності Світлана Осадченко, начальник Відділу експертизи матеріалів з якості, що подаються на перереєстрацію, Петро Голодюк, та керівник Лабораторії фармацевтичного аналізу ДЕЦ Олександр Бурмака.

У ході прослуханого курсу учасники ознайомилися з:

  • підходами до створення, розробки та реєстрації лікарських засобів;
  • концепцією забезпечення якості лікарських засобів
  • профілем безпеки лікарських засобів в рамках Модуля 3. Якість.

Було обговорене широке коло питань – від компонентів ЛЗ, особливостей підходів до розробки генеричних та оригінальних ЛЗ, до систем герметизації упаковки.

Була надана інформація про регуляторні вимоги до розробки та виведення на ринок лікарських препаратів.

Активні запитання та дискусії, що відбулися у рамках семінару, підтвердили актуальність подібних заходів для заявників.

Захід організовано та проведено Агенцією методологічної та науково-практичної роботи Державного експертного центру МОЗ на базі Київської школи економіки Kyiv School of Economics. Усі учасники по завершенню семінару отримали сертифікати.

thumbnail