thumbnail

Онлайн-зустріч представників Центру та компаній-членів Підкомітету клінічних досліджень ЄБА

2 травня відбулася онлайн-зустріч представників Центру та компаній-членів Підкомітету клінічних досліджень ЄБА – обговорили близько 50 питань.

Мета зустрічі, до якої долучилися майже 90 учасників – надати заявникам, дослідникам та спонсорам клінічних випробувань інформацію та роз’яснення щодо деяких аспектів роботи Центру в умовах воєнного стану.

З боку Центру в онлайн заході взяли участь: Михайло Лобас, заступник директора з клінічних питань, Ганна Гусева, заступник директора з правових питань, Таїса Герасимчук, директор департаменту експертизи матеріалів доклінічних та клінічних випробувань, Сергій Распутняк, начальник управління аудиту лабораторної та клінічної практик (GLP, GСP), представники ЦАП «Єдине вікно», керівники інших департаментів та відділів.

Європейську Бізнес Асоціацію представляли Ірина Магдік, Виконавчий директор Підкомітету з клінічних випробувань, Олександра Шастал, асистент Підкомітету з клінічних питань та ін.

Під час конструктивного діалогу, який тривав півтори години, учасники обговорили близько п’ятидесяти питань за такими основними блоками:

  • Роз’яснення деяких аспектів роботи ДЕЦ під час дії воєнного стану.
  • Роз’яснення застосування положення щодо «Єдиної думки» в практиці комісій з питань етики лікувально-профілактичних закладів відповідно до п.3.5 Типового положення про Комісію з питань етики.
  • Рекомендації ДЕЦ щодо впровадження в практику наказу Міністерства охорони здоров’я № 538 від 28 березня 2022 року та ін.

На завершення зустрічі Михайло Лобас дав відповіді на додаткові запитання присутніх та підкреслив, що Центр і надалі буде оперативно реагувати на запити і надавати необхідні роз’яснення для заявників.

thumbnail