thumbnail

Михайло Бабенко провів зустріч з виконавчим директором регуляторного органу з питань охорони здоров’я Ірландії (HPRA), – м.Мельбурн (Австралія)

У рамках відрядження до м.Мельбурн (Австралія) та участі у Саміті ICMRA відбулася зустріч директора Центру Михайла Бабенка з виконавчим директором регуляторного органу з питань охорони здоров’я Ірландії (HPRA), доктором Лоррейн Нолан та її заступницею Ритою Пурсел.

У складі команди Центру у зустрічі також взяли участь заступниця директора з питань реєстрації ліків та фармаконагляду Євгенія Ткаченко, начальник відділу методологічної підтримки з питань якості Ольга Садовнича, завідувач сектору координації КЕГ Олена Семенченко.

Сторони обговорили чинну систему регулювання обігу лікарських засобів в Україні та плани з побудови окремого державного регуляторного органу (ОДК). Обмінялися досвідом щодо окремих регуляторних аспектів діяльності, окреслили перспективи співпраці.

Керівництво HPRA висловили свою підтримку Україні та запевнили у готовності надавати в процесі створення ОДК усю необхідну консультаційну та методичну допомогу.

HPRA є органом у сфері охорони здоров’я Ірландії з регулювання лікарських засобів та медичних виробів, до сфери регуляторних повноважень якої входять: лікарські засоби для людини, ветеринарні препарати, медичні вироби, клінічні дослідження, кров та її компоненти, тканини та клітини людини, органи людини для трансплантації, підконтрольні речовини, косметика, використання тварин у наукових цілях.

thumbnail