thumbnail

Михайло Бабенко: ДЕЦ отримав офіційний статус Спостерігача ICH

Рік тому Михайло Бабенко обійняв посаду директора Державного експертного центру МОЗ України і визначив головні стратегічні цілі його подальшого розвитку. Наряду з діджиталізацією процесів, скороченням термінів процедур і прозорістю діяльності, одним з головних своїх завдань директор назвав міжнародне визнання.

За ініціативою Михайла Бабенка було ініційовано подання заяв на членство одразу в кілька найбільш впливових міжнародних організацій у сфері обігу лікарських засобів. І ось перші результати.

17 листопада 2021 року на засіданні Асамблеї Міжнародної ради з гармонізації технічних вимог до реєстрації лікарських засобів для людини (ICH) була представлена презентація про діяльність Центру. Після відбулося голосування в прямому ефірі, під час якого країни-члени ICH проголосували за надання Державному експертному центру МОЗ України офіційного статусу Спостерігача.

«Хочу привітати всю команду Центру, яка протягом цього року провела колосальну роботу. Її результатом стало отримання ДЕЦ статусу Спостерігача ICH. Наша нова роль дала чіткий сигнал всьому світу, що Державний експертний центр та Міністерство охорони здоров’я докладають максимум зусиль, щоб гарантувати громадянам України найвищі світові стандарти безпеки, ефективності та якості лікарських засобів. Участь у діяльності ICH надасть нам можливість розвиватися, обмінюватися досвідом, удосконалювати свою роботу, ставати ще більш відкритими і зрозумілими для заявників», – прокоментував директор отримання статусу Спостерігача ICH.

На сьогодні Міжнародна рада з гармонізації технічних вимог до реєстрації ЛЗ для людини (ICH) є одним з найбільш впливових форматів взаємодії регуляторних органів та представників фармацевтичної галузі світу. Головною метою Асоціації, створеної у 1990 році, є зміцнення здоров’я населення планети шляхом міжнародної гармонізації технічних вимог до реєстрації лікарських засобів.

В діяльності ICH беруть участь компетентні органи країн Європейського Союзу (Європейська комісія/ ЕМА), США (FDA), Швейцарії (Swiss Medic), Японії (MHLW/PMDA), Австралії (TGA), Канади (Health Canada), Великої Британії (MHRA), Ізраїлю (CPED) та інших.

thumbnail