thumbnail

Міжнародний саміт ICMRA у Мельбурні – делегація ДЕЦ МОЗ України бере участь в сесіях та панельних дискусіях

У м. Мельбурн (Австралія) триває міжнародний саміт ICMRA – делегація ДЕЦ МОЗ України бере участь в сесіях та панельних дискусіях.

Директор Центру Михайло Бабенко перебуває з робочим візитом в Австралії, де триває щорічний міжнародний саміт ICMRA. Разом з ним серед делегатів: заступниця директора з питань реєстрації та фармаконагляду Євгенія Ткаченко, начальник відділу методологічної підтримки з питань якості Ольга Садовнича, завідувач сектору координації роботи КЕГ Олена Семенченко.

Під час другого дня Саміту українська делегація взяла участь в наступних сесіях:

  • Сесія 1 – Залучення штучного інтелекту та машинного навчання до регулювання лікарських засобів (співголови: професор Робін Ленгем (TGA) і виконавчий директор EMA пані Емер Кук). Сесія була присвячена обговоренню проблем, що виникають під час розробки регуляторної практики при залучені штучного інтелекту (AI) і машинного навчання (ML) до регулювання лікарських засобів.
  • Сесія 2 – Еволюція клінічних випробувань: майбутнє (співголови: пані Пам Аунг-Тін (HC, Канада,) і д-р Лоррейн Нолан (HPRA, Ірландія). Присутні обговорили як виглядатимуть інноваційні клінічні дослідження в майбутньому та які рішення розглядають регулятори для вирішення можливих викликів.
  • Сесія 3 – Лікарські засоби передової терапії: генна терапія та передові методи лікування (співголови: пані Джун Рейн (MHRA, Велика Британія) та д-р Ясухіро Фудзівара (PMDA, Японія). Під час сесії та панельної дискусії спікери поділилися досвідом світових регуляторів у використанні технологій передової терапії, розказали про отримані уроки та плани на майбутнє.

За результатами другого дня участі в Саміті представники Центру ознайомилися:

– з останніми інноваціями у сфері розробки лікарських засобів та товарів для здоров’я, впливом штучного інтелекту та редагування генів на роботу традиційних систем регулювання;

– з останніми напрацюваннями у сфері клінічних випробувань та ефективними методами підготовки медичної системи до кризових та надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров’я;

– з технологіями передової терапії, законодавчими врегулюваннями, перспективами та викликами для прийняття регуляторних рішень.

Саміт продовжує роботу.

thumbnail