thumbnail

ISPOR Europe 2023 (Копенгаген, Данія) – фахівці Департаменту ОМТ Центру взяли участь у конференції та поділились основними результатами

У Копенгагені (Данія) 12-15 листопада пройшла щорічна конференція ISPOR Europe 2023 – фахівці Департаменту ОМТ Центру поділились основними напрацюваннями у якості учасників.

Більше 5000 учасників з усього світу взяли участь у конференції Міжнародного товариства фармакоекономічних досліджень «ISPOR Європа 2023: Економіка здоров’я та дослідження результатів лікування (HEOR) як сполучна ланка між політикою та наукою» («ISPOR Europe 2023: HEOR at the Nexus of Policy and Science»), що проходила 12-15 листопада у Копенгагені, – серед них фахівці Департаменту ОМТ Центру на чолі з Орестою Піняжко.

У рамках програми конференції наші представники взяли участь у пленарних засіданнях, форумах, постерних та подіумних презентаціях.

Під час першого дня конференції:

долучилися до пленарного засідання «Європейський простір даних про здоров’я – реальні доказові дані для сфери охороні здоров’я» (European Health Data Space – RWE Put to Work for Public Health), під час якого було розглянуто створення Європейського простору медичних даних (EHDS);

представили постерну презентацію від України на тему «Огляд та аналіз характеристик фармакоекономічних моделей згідно з опублікованими висновками ОМТ в Україні».

Ореста Піняжко виступила модератором зустрічі консорціуму країн Центральної та Східної Європи на тему «Оновлення європейської політики охорони здоров’я ISPOR: вплив реформи фармацевтичного законодавства ЄС і Регламенту з ОМТ на країни Центральної та Східної та Європи» («ISPOR Europe Health Policy Update: Impacts of the EU Pharmaceutical Legislation Reform and the HTA Regulation on CEE Countries»), в якій взяло участь понад 100 учасників.

взяли участь у спільній зустріч українського, польського та угорського чептерів ISPOR та обговорено головні пріоритетні тренди HEOR з учасниками CEE Consortium.

Під час другого дня конференції:

долучилися до ІІ пленарного засідання «Пропозиція щодо нового фармацевтичного законодавства: добре, погане чи ….» («The New Pharma Legislation Proposal: The Good, the Bad or the…»).

представили постерну презентацію про досягнення та плани в рамках співпраці України з NICE «Програма передачі знань та розбудови спроможностей щодо інституціоналізації та управління ОМТ в Україні: результати та майбутні перспективи».

взяли участь участь у сесії «Впровадження нових елементів цінності та методів в ОМТ: лікарські засоби передової терапії» («Implementing Novel Value Elements and Methods in Health Technology Assessment: The Case of Advanced Therapies»), під час якої експерт Відділу оцінки економічної доцільності медичних технологій Маргарита Хмельовська виступила з презентацією щодо розвитку ОМТ в Україні, перспектив вивчення та застосування нових методів для ОМТ лікарських засобів передової терапії.

У рамках третього дня конференції:

долучилися до ІІІ пленарного засідання на тему «Затишшя перед бурею? Забезпечення нової реальності для ОМТ в ЄС» («The Calm Before the Storm? Delivering the New Reality for EU HTA»), під час якого йшлося про прийняття нового Регламенту ОМТ в ЄС та що потрібно здійснити для того, щоб він забезпечив ефективність та кращий доступ для пацієнтів до лікування.

Ореста Піняжко виступила спікером з презентацією у сесії «Еталонні моделі для оцінки медичних технологій щодо конкретних захворювань: необхідність чи приємно мати?» («Disease-Specific Reference Models for Health Technology Assessment: Necessity or Nice-To-Have?»).

Участь в конференції ISPOR Europe 2023 дала змогу українській делеції обмінятися досвідом та цінною інформацію з представниками міжнародної спільноти щодо ОМТ та HEOR, що в свою чергу:

– сприятиме підвищенню рівня відповідності процедур ОМТ в Україні міжнародній практиці;

– подальшій розбудові потенціалу впровадження ОМТ в Україні на основі міжнародного досвіду.

 

thumbnail