thumbnail

Фармацевтичний форум ФАРМА@Фокус на пацієнта: знайомимось з темами та спікерами сесії з питань ОМТ

Оцінка медичних технологій в Україні та перспективи її розвитку – третя і одна із важливих сесій, яка буде представлена під час фармацевтичного форуму ФАРМА@Фокус на пацієнта 26 квітня у Києві.

Зокрема будуть обговорюватися питання:

  • Застосування інструменту оцінки медичних технологій в Україні: виклики та нові можливості;
  • Оцінка медичних технологій на госпітальному рівні;
  • Перспективи досліджень з ОМТ як визначальний критерій інтересу користувачів
  • Підготовка експертів з оцінки медичних технологій (про освіту і професійний стандарт);
  • Держава та виробник – спільна площина для рішень на користь пацієнтів;
  • Що нам потрібно, щоб вивести ОМТ в Україні на новий рівень?

У рамках сесії виступлять фахівці Державного експертного центру як уповноваженого органу на здійснення державної ОМТ, а також запрошені спікери. Знайомимось:

Ореста ПІНЯЖКО – директор Департаменту оцінки медичних технологій та раціональної фармакотерапії ДП «Державний експертний центр МОЗ України», кандидат фармацевтичних наук.

Більше 10 років досвіду  у сфері фармації, автор понад 80 наукових праць в сфері ОМТ, фармакоекономіки, інструментів політик забезпечення лікарськими засобами.

Президент Українського відділу Міжнародного товариства фармакоекономічних досліджень та результатів лікування ISPOR, учасник ISPOR з 2014 року,  HTAi – з 2019 року.

Костянтин КОСЯЧЕНКО – український науковець у галузі фармації, заслужений працівник фармації України, педагог, доктор фармацевтичних наук, професор, завідувач кафедри організації та економіки фармації НМУ ім. О. О. Богомольця, радник директора ДП «Державний експертний центр» МОЗ України.

З 1999 р. працював на керівних посадах у системі органів контролю якості лікарських засобів, Міністерстві охорони здоров’я України, Адміністрації Президента України.

Водночас не покидав наукову та викладацьку роботу: викладав у Національному фармацевтичному університеті, Національній медичній академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика.

З 2018 р. і до сьогодні – завідувач кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Започаткував та розвиває в Україні напрямок наукових досліджень з оцінки медичних технологій в системі охорони здоров’я,  здійснює науково-практичну діяльність у сфері ціноутворення на лікарські засоби в Україні.

Під його керівництвом захищено 2 дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата фармацевтичних наук та виконується 3 дисертаційні роботи на здобуття вченого ступеня доктора філософії, а також 1 на здобуття наукового ступеня доктора фармацевтичних наук.

Автор і співавтор понад 150 наукових, навчальних методичних праць, серед яких — підручники, навчальні посібники, центральний та регіональні формуляри лікарських засобів різних областей України, методичні рекомендації та авторські свідоцтва.

Голова ГО «Спілка працівників фармації».

Президент ГС «Українське агентство з оцінки технологій охорони здоров’я” (UAHTA)»

Голова Регіональної ради Житомирської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

З 2021 р. – радник директора ДП «Державний експертний центр» МОЗ України.

У рамках сесії на запрошення організаторів також виступлять:

  • МЕЛЬНИЧУК Ольга, керівник проєктів з ОМТ ГС «Академія з оцінки технологій охорони здоров’я»
  • НЕМЧЕНКО Алла,зав. кафедри організації та економіки фармації «Національного фармацевтичного університету», м. Харків, заслужений діяч науки і техніки України, доктор фармацевтичних наук, кандидат економічних наук, професор
  • КСЕНДЗОВ Сергій, менеджер з питань оцінки медичних технологій ТОВ «Рош Україна»
  • СУДЖУ Рабія, старший технічний радник з питань фармацевтичних політик та управління проєкту «SAFEMed» Управління США з міжнародного розвитку USAID.

 

Повну Програму заходу дивіться за посиланням.

Реєстрація на участь тут

Нагадаємо, фармацевтичний форум ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА відбудеться у 26 квітня у Києві.

Місце проведення: конференц-готель Mercure Kyiv Congress, Київ, вул. Вадима Гетьмана, 6.

Формат участі – офлайн.

Запрошуємо долучатися!

#АгенціяДЕЦ

thumbnail