thumbnail

Експерти Центру взяли участь в Регіональному вебінарі ВООЗ з питань вакцинації Pfizer-BioNTech


Експерти Центру взяли участь у Регіональному вебінарі ВООЗ з питань вакцинації від COVID-19. Учасників ознайомили з досвідом передових європейських країн (Ізраїль, Хорватія, Великобританія), з приводу можливих побічних реакцій після застосування вакцини Pfizer-BioNTech. Інформація надавалась на підставі європейської бази даних про побічні реакції на лікарські засоби EudraVigilance.

На вебінарі обговорили тимчасові рекомендації стратегічно-консультативної групи експертів з використання вакцини проти COVID-19 Pfizer-BioNTech. Учасникам було продемонстровано попередні дані, отримані у рамках здійснення постмаркетингового нагляду за побічними проявами після вакцинації.

“Обмін досвідом та прикладами передової галузевої практики – це ключовий момент в якісній реалізації державної програми вакцинації. Ми дякуємо стратегічно-консультативній групі ВООЗ, яка ділиться своїми напрацюваннями в боротьбі з пандемією, така співпраця дає можливість попереджати негативні наслідки, які можуть виникнути в ході запланованого процесу вакцинації” – прокоментував  Михайло Бабенко.

thumbnail