thumbnail

Близько 300 рекомендацій у сфері реєстрації лікарських засобів та клінічних випробувань в Україні – результати засідань НЕР та НТР Центру від 08 лютого 2024 року

Близько 300 рекомендацій у сфері реєстрації лікарських засобів та клінічних випробувань в Україні – результати засідань НЕР та НТР Центру від 08 лютого 2024 року.

За результатами експертного розгляду реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, рішенням науково-експертної ради Центру цього тижня рекомендовано до реєстрації в Україні 17 лікарських засобів – 6 вітчизняного та 11 іноземного виробництва. Серед них – антисептичні, муколітичні, антигістамінні, протизапальні, антибактеріальні, протигрибкові, засоби, що застосовуються в офтальмології та ін.

Також Міністерству охорони здоров’я рекомендовано затвердити проведення в Україні 4 міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань ЛЗ. Це, зокрема, препарати для застосування у сфері психіатрії та онкології.

Рішенням науково-технічної ради Центру рекомендовано:

– до перереєстрації на необмежений термін – 15 ЛЗ

– реєстрації субстанцій – 3

– до перереєстрації субстанцій – 2

– внесення змін у реєстраційні матеріали (щодо якості, безпеки/ефективності та фармаконагляду, адміністративні та ін.) – 237 ЛЗ

– внесення поправок до протоколів міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань ЛЗ – 20

thumbnail