thumbnail

У Центрі відбувся щомісячний вебінар з питань дотримання Належної клінічної практики GCP

У Центрі відбувся вебінар з питань дотримання Належної клінічної практики GCP – обов’язковий онлайн-курс навчань для тих, хто залучений до проведення клінічних випробувань лікарських засобів в Україні.

 

Навчання проводяться фахівцями ДЕЦ на постійній основі для поглиблення обізнаності дослідників, виробників, лікарів, членів ЛЕК, експертів консультативно-експертних груп та інших зацікавлених щодо:

 

  • нормативно-правових та регуляторних аспектів проведення клінічних випробувань в Україні з урахуванням міжнародного стандарту з Належної клінічної практики GCP
  • особливостей роботи комісій з питань етики
  • процедури отримання інформованої згоди досліджуваного
  • ведення звітності та іншої документації, що супроводжує клінічне випробування
  • досліджуваного лікарського засобу
  • обов’язків дослідників та спонсорів
  • підготовки та проведення клінічних аудитів.

 

Усього до участі долучилися більше 80 учасників. З лекціями виступили фахівці Департаменту експертизи матеріалів доклінічних та клінічних випробувань та Управління аудиту.

 

Захід відбувся за організації Агенції методологічної та науково-практичної роботи Центру.

 

Навчання є сертифікованим та дає можливість отримати, окрім сертифікату, найбільш повну та фахову інформацію про проведення клінічних досліджень ЛЗ з урахуванням міжнародного стандарту GCP, відповіді з перших уст на всі питання, що хвилюють.

 

Окрім того, на базі Центру можна пройти окремі БПР-навчання щодо особливостей проведення клінічних випробувань. Це дає можливість отримати більш вузькі практичні знання з теми та 10 балів до освітнього портфоліо. Найближчий БПР-вебінар відбудеться 29 листопада. Тож запрошуємо долучатися! Дізнатися деталі та зареєструватися можна на окремій сторінці з безперервного професійного розвитку Центру за посиланням https://bpr.dec.gov.ua/…/osoblyvosti-provedennya…/

 

 

thumbnail
thumbnail
thumbnail